Web Analytics Made Easy - Statcounter

 باشگاه خبرنگاران جوان، در چند ساعت اخیر، گزارش‌های متعددی از درگیری بین معترضان و پلیس در قزاقستان منتشر شده است و معترضان به وضعیت اقتصادی و تورم بالا خواستار استعفای رئیس جمهور هستند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، معترضان با یورش به دفتر شهردار آلماتی وارد آن شدند و  طبق اول را به آتش کشیدند. همچنین جمعیت دیگری در حال تلاش برای یورش به یک ساختمان قدیمی ریاست جمهوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی کرملین در واکنش به تحولات همسایه خود اعلام کرد: قزاقستان از روسیه کمک نخواسته. مهم است که هیچ طرفی از خارج در امور قزاقستان دخالت نکند. مسکو‏ از قزاق‌ها می‌خواهد به جای شورش، گفت‌وگو کنند. ‏

وزارت خارجه ترکیه نیز اعلام کرد: آنکارا از نزدیک اعتراض‌های قزاقستان را دنبال می‌کند و به ثبات آن اهمیت زیادی می‌دهد و امیدوار است هرچه زودتر معیشت مردم  بهتر  شود.

ظهر امروز قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، در پی افزایش اعتراضات و ناآرامی و اعلام وضعیت اضطراری، استعفای دولت را پذیرفت و اعلام کرد که دولت مستعفی مسئولیت تنش‌ها را بر عهده دارد و وزیران نتوانستند تورم را کنترل کنند.

توکایف در جلسه با کابینه، دستور اعمال نظارت دولتی بر قیمت گاز مایع، بنزین و گازوئیل را برای مدت شش ماه و کنترل قیمت کالا‌های اساسی و جلوگیری از افزایش قیمت خدمات عمومی به مدت ۱۸۰ روز صادر کرد.

ناآرامی‌های گسترده در این کشور آسیای مرکزی در اوائل سال ۲۰۲۲ آغاز شد و به زمانی برمی گشت که قیمت سوخت افزایش یافت و باعث بروز تظاهراتی در دو شهر آکتائو و ژانائوزن قزاقستان شد. سپس اعتراضات به سایر نقاط قزاقستان گسترش یافت و در آلماتی که پایتخت سابق قزاقستان و پرجمعیت‌ترین شهر این کشور است، شدت گرفت.

از امروز تا ۱۹ ماه جاری میلادی در نورسلطان، پایتخت قزاقستان به علت اعتراض‌ها وضع فوق العاده اعلام شد.

طبق گزارش رسانه‌های محلی، طی اعتراضات حدود ۵ هزار نفری مردم در سراسر قزاقستان بیش از ۲۰۰ نفر بازداشت و ۹۵ افسر پلیس مجروح شده اند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تظاهرات مردمی افزایش قیمت قزاقستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت

قیمت نفت در پی افزایش امید به آتش‌بس در جنگ غزه، برای سومین روز کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بحبوحه افزایش امیدها به توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه و افزایش ذخیره‌سازی‌ها و تولید نفت خام در ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) برای سومین روز پیاپی کاهش یافت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه امروز ساعت ۴ و ۵۶ به وقت گرینویچ با ۷۰ سنت یا ۰.۸درصد افت به ۸۵ دلار و ۶۳ سنت برای هر بشکه رسید.

نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا در ماه ژوئن با ۷۵ سنت یا ۰.۹درصد افت، ۸۱ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه معامله شد.

پس از تلاش دوباره مصر برای احیای مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی، که انتظار می‌رود توافق برای آتش‌بس بین دو طرف به سرانجام برسد، قیمت‌های جهانی نفت خام با کاهش روبه‌رو شد.

تحلیلگران بانک ای‌ان‌زد امروز طی یادداشتی گفتند: احتمال توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، نگرانی‌ها از تشدید درگیری‌ها و هرگونه اختلال احتمالی در عرضه را کاهش داده است.

در همین حال، فشار بر قیمت‌ها سبب افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت خام ایالات‌متحده و افزایش عرضه آن شد.

اداره اطلاعات انرژی روز سه‌شنبه اعلام کرد تولید نفت آمریکا از روزی ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در ژانویه به ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در ماه فوریه رسید که بیشترین افزایش ماهانه آن طی سه سال گذشته است.

به‌گفته تحلیلگران ای‌ان‌زد، علائم تداوم تورم همچنین نگرانی‌ها را درباره تقاضا برای نفت خام افزایش داد و این در حالی است که در آستانه فصل افزایش سفرها با خودروهای شخصی در ایالات‌متحده، که سبب افزایش شدید تقاضای بنزین می‌شود، این نگرانی‌ها اوج خواهد گرفت.

تازه‌ترین نظرسنجی رویترز در روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) نشان داد تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه آوریل با ۱۰۰ هزار بشکه افت به ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟