Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی تشدید اعتراضات قزاقستان و بروز ناآرامی‌ها در این کشور پس از اعلام افزایش قیمت سوخت، وضعیت فوق‌العاده در سراسر این کشور برقرار شد.

به گزارش ایسنا، دولت قزاقستان به دلیل گسترش اعتراضات و ناآرامی‌های به دنبال افزایش دو برابری قیمت گاز مایع، وضعیت فوق‌العاده در سراسر کشور وضع کرد.

به نقل از یورونیوز، رسانه‌های داخلی در قزاقستان در حالی از برقراری وضعیت اضطراری در سراسر کشور خبر داده‌اند که ناآرامی‌ها نسبت به روز گذشته تشدید شده و درگیری‌ میان معترضان و نیروهای امنیتی به گفته برخی منابع چند کشته به جای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی و رسانه‌های محلی، آلماتی، پایتخت پیشین و بزرگ‌ترین شهر قزاقستان به همراه یکی از استان‌های غربی که بیشترین ناآرامی‌ و خشونت در آن گزارش شده است پیش‌تر به فرمان «قاسم جومارت توکایف»، رئیس جمهوری این کشور به مدت دو هفته تحت وضعیت فوق‌العاده قرار گرفته بود.

بر اساس فرمان یاد شده، مقررات وضعیت اضطراری از ساعت ۱۱ شب اعمال و تا ۷ صبح بامداد روز بعد تداوم خواهد داشت و طی آن محدودیت‌های رفت و آمد و ممنوعیت برپایی هرگونه تجمع در نظر گرفته شده است.

رئیس جمهوری قزاقستان ساعاتی پیش از صدور این فرمان آنچه وی «فراخوان برای حمله به دفاتر دولتی و نظامی» خوانده بود را کاملا غیرقانونی توصیف و محکوم کرده بود.

وی در جریان یک نطق ویدیویی تاکید کرده بود که دولت سقوط نخواهد کرد و وی خواهان اعتماد متقابل و گفت‌وگو با معترضان است.

این در حالیست که به گزارش رسانه‌های داخلی، رئیس جمهوری قراقستان سرانجام روز چهارشنبه تحت فشار اعتراضات دولت این کشور را منحل کرد.

این در حالی است که «قاسم جومارت توکایف» دستور تشکیل یک کمیته دولتی را برای پاسخگویی به مطالبات تظاهرکنندگان و کاهش قیمت گاز را داده است.

فرودگاه‌های آلماتی و آکتائو کار خود را متوقف کردند

در پی ناآرامی های قزاقستان فرودگاه‌های آلماتی و آکتائو کار خود را متوقف کردند.

شبکه تلویزیونی میر ۲۴ در کانال تلگرامی خود گزارش داد در قزاقستان، فرودگاه‌های آلماتی و آکتائو (پایتخت منطقه منگستائو) در بحبوحه ناآرامی‌ها در این کشور کار خود را متوقف کردند.

مشخص است که آئروفلوت و بلاویا پروازهای عصر خود را از مسکو و مینسک به آلماتی لغو کردند.

شرکت هواپیمایی جزیره ایرویز کویت از تعلیق پروازهای فرودگاه آلماتی خبر داد.

همانطور که در وزارت حمل و نقل بلاروس اعلام شده است، خطوط هوایی این جمهوری بسته به شرایط حاکم، تنها با مجوز این وزارتخانه به قزاقستان پرواز خواهند کرد.

بنای یادبود نظربایف در پایتخت منطقه آلماتی تخریب شد

معترضان اقدام به تخریب بنای یادبود نورسلطان نظربایف رئیس جمهوری سابق در شهر تالدی قورغان قزاقستان، مرکز منطقه آلماتی کردند.

به گزارش اسپوتنیک، طناب‌هایی به بنای تاریخی مجسمه نظربایف توسط معترضان در قزاقستان بسته شده و معترضان قصد داشتند که این بنای تاریخی را از بین ببرند. ویدئوی این اقدام معترضان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. این مجسمه در شهر تالدی قورغان در آلماتی قرار دارد.

قطعی اینترنت در قزاقستان

بر اساس داده‌های سازمان NetBlocks که کار اینترنت را تجزیه و تحلیل می‌کند، قطع اینترنت در سراسر قزاقستان ثبت شده است.

به گزارش اسپوتنیک، این منبع نظارتی در توییتر گفت: قزاقستان اکنون پس از یک روز قطعی اینترنت تلفن همراه و محدودیت‌های جزئی، در بحبوحه خاموشی اینترنت در سراسر کشور قرار دارد. این احتمالا پوشش اعتراضات رو به رشد ضد دولتی را به شدت محدود می‌کند.

پیش از این، خبرنگاران اسپوتنیک متقاعد شده بودند که وب سایت برخی از نهادهای دولتی قزاقستان از خارج باز نشده و سایت‌های رسانه‌های مختلف نیز کار نمی‌کنند.

اشغال اقامتگاه رئیس جمهوری قزاقستان در آلماتی توسط معترضین

شاهدان عینی گزارش دادند، که معترضان اقامتگاه قاسم توکایف را در آلماتی تصرف کردند.

به گزارش اسپوتنیک، پیش از این روزنامه ولاست گزارش داده بود که چندین هزار معترض تلاش می‌کنند تا به قلمرو اقامتگاه رئیس جمهوی نفوذ کنند.

شایان ذکر است، بیش از ۵۰۰ غیرنظامی از جمله ۱۳۰ زن و سالمند در جریان ناآرامی‌های آلماتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. این را روز چهارشنبه رئیس اداره پلیس آلماتی و فرمانده این شهر، قانات تایمردنوف اعلام کرد: امروز، شهر مورد حملات جدید افراطیون و رادیکال‌ها قرار گرفته است. اقدامات لازم برای حفاظت از جان و ایمنی شهروندان در حال انجام است. ما از کسانی که به خیابان‌ها ریخته‌اند می‌خواهیم متفرق شوند. هدف اصلی ما جلوگیری از تشدید بیشتر خشونت‌ها است.

واکنش دبیرکل سازمان ملل

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز گفت، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با نگرانی اوضاع قزاقستان را دنبال می‌کند.

دوجاریک گفت: روشن است که ما با نگرانی اوضاع قزاقستان را زیر نظر داریم، بسیار مهم است که همه مشارکت‌کنندگان در این وقایع خویشتن‌دار بوده از اعمال خشونت امتناع کنند. آنها باید از طریق مذاکره مشکلات را حل کنند.

در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۲، ساکنان شهرهای جانااوزن و آکتائو در منطقه منگستائو (منطقه تولیدکننده نفت در غرب قزاقستان) نسبت به افزایش دو برابری قیمت گاز مایع اعتراض کردند. توکایف در ۴ ژانویه اعلام کرد که آماده است تا خواسته اصلی معترضان را برآورده کند و قیمت بنزین را کاهش دهد. اما اعتراضات به شهرهای دیگر هم کشیده شد.

در آلماتی بزرگترین شهر کشور، در شامگاه ۴ ژانویه و در شب ۵ ژانویه، معترضان با مقامات امنیتی درگیر شدند، پلیس از گاز و نارنجک‌های فلش بنگ استفاده کرد. توکایف از مردم خواست احتیاط نشان دهند و تسلیم تحریکات داخلی و خارجی نشوند.

وی خاطرنشان کرد که تماس‌ها برای حمله به دفاتر غیرنظامی و نظامی غیرقانونی است. به گفته وی، قدرت سقوط نخواهد کرد، اما کشور نیاز به درگیری ندارد، بلکه به اعتماد متقابل و گفت‌وگو نیاز دارد.

انتهای پسیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قزاقستان وضعیت فوق العاده رئیس جمهوری ناآرامی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۶۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطالعه نهادی دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای ایران نشان می‌دهد، ساختار رسانه‌ای ایران دارای مشخصه تعدد و پراکندگی در نهادهای سیاستی، نظارتی، تنظیم گری و تسهیل گری است. همچنین قوانین و دستورالعمل‌ها در حوزه رسانه و نهادهای رسانه‌ای به صورت مشخص تدوین و تنظیم نشده است. این تعدد و پراکندگی و ابهام در قوانین تا جایی پیش رفته است که قلمرو صلاحیت بازیگران مناقشه برانگیز شده و بعضاً اختلافاتی در قلمرویی یا رهاشدگی‌هایی در بخش‌های مانند خدمات محتوایی- رسانه ای شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کرده است.

بر اساس همین رویکرد دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای ایران ۱- آسیب شناسی» آورده است که در حکمرانی رسانه بازیگران متعددی شامل سازمان‌ها، نهادها، شورا‌های عالی، دستگاه‌ها ازجمله وزارتخانه‌ها، اتحادیه‌ها، اصناف و بخش‌های خصوصی نقش دارند؛ بدون در نظر داشتن این نقش‌ها و هماهنگی و همکاری تمامی این ساختارها، حل چالش‌های حوزه رسانه ممتنع است.

* نبود نگاه صحیح و تخصصی به موضوع رسانه 

این گزارش توضیح می‌دهد که یکی از علت‌هایی که باعث شده است تا به امروز مشکلات مدیریت رسانه در کشور حل نشده باقی بماند، نبود نگاه صحیح به موضوع رسانه و ارتباطات و توجه نکردن به اهمیت معماری نهادی در برنامه‌ریزی‌ها و بخشی‌نگری است؛ لذا لازم است برای هر برنامه و راهکاری که در بخش رسانه ارائه می‌شود به معماری نهادی حکمرانی رسانه‌ای توجه شده و تحلیل ساختاری آن نیز تهیه شود. در این راستا، بازآرایی و تعبیه نقش‌ها و کارکرد‌های هرکدام از بازیگران در جهت راهیابی به حل مسائل و آسیب‌های فعلی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای الزامی است. 

این گزارش بیان می‌کند که رسانه‌ها همواره در حال تکامل هستند؛ در گذشته هرکدام از رسانه‌های جمعی (روزنامه، رادیو و تلویزیون) در دوره تولد [ظهور]خود با عنوان رسانه مسلط شناخته می‌شدند، اما مدت زمان زیادی از دوره‌های تسلط رسانه‌ای نگذشته است که رسانه جدیدی ظهور پیدا کرده‌اند؛ با تکثر رسانه‌ها، دوره هم‌زیستی شکل گرفت و اکنون با توسعه فناوری‌های ارتباطی، عصر همگرایی رسانه‌ها در حال رقم خوردن است. در این دوره ابعاد همگرایی به همگرایی در حیطه‌ها و لایه‌های مختلف حکمرانی رسانه یعنی سیاستگذاری، قانونگذاری، نظارت، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری تعمیم یافته است.

.

* اقتضائات جدید و تحولات در لایه‌های مختلف سپهر رسانه‌ای

در این گزارش آمده است که اقتضائات جدید و تحولات در لایه‌های مختلف سپهر رسانه‌ای، نظریه‌های جدید مدیریت رسانه را از اداره عمومی رسانه‌ها به حکمرانی رسانه‌ها سوق داده است. کم‌وبیش این تغییر و تحولات در ساختار رسانه‌ای کشور‌های مختلف با هدف همگام شدن با رسانه‌ها و کنترل و مدیریت آنها، خود را تغییر داده و شکل جدیدی گرفته‌اند. 

مجموع یافته‌ها منجر به این نتیجه شد که معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای متناسب با تحولات رسانه‌ای حرکت نکرده و این بازماندگی موجب شده است، ساختار‌ها گرفتار اقدامات پسینی و بی‌تأثیر شده و درنهایت مرجعیت و اعتماد به کلیت نظام رسانه‌ای کاهش یابد

* لزوم تغییر و تحول در معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی رسانه‌ای ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش مطرح می‌کند که به‌جهت احصای کارآمدی یا لزوم تغییر و تحول در معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی رسانه‌ای ایران، پس از مطالعه علمی تحولات رسانه ابتدا سازمان‌ها، نهاد‌ها و دستگاه‌های مرتبط با رسانه در قالب سیاستگذاران، قانونگذاران، نظارت‌گران، تنظیم‌گران و تسهیل‌گران با منطق لایه‌های مختلف نظام رسانه‌ای احصا و تفکیک شدند؛ سپس ساختارها، قانون‌ها و اسناد سیاستی جدیدی که از ۱۴ سال اخیر به‌جهت بهبود کارآمدی ایجاد و یا تغییر یافته بود، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

مجموع یافته‌ها منجر به این نتیجه شد که معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای متناسب با تحولات رسانه‌ای حرکت نکرده و این بازماندگی موجب شده است، ساختار‌ها گرفتار اقدامات پسینی و بی‌تأثیر شده و درنهایت مرجعیت و اعتماد به کلیت نظام رسانه‌ای کاهش یابد.

* اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های احصا شده 

این گزارش ادامه می‌دهد که از اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های احصا شده در ارزیابی معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای ایران مبتنی‌بر لایه‌های سیاستگذاری، قانونگذاری، نظارت‌گری، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری، می‌توان به این دسته از عناوین اشاره کرد: خطای عدم اتصال عناصر درونی معماری نهادی دستگاه‌ها و بی‌توجهی به سایر نقش‌ها، تشکیل دستگاه‌های موازی در سلسله‌مراتب ساختاری در منطق دوگانه‌ی حاکمیتی- دولتی، معماری نهادی واگرا‌گونه و مبتنی‌بر مفاهیم منسوخ رسانه‌ای دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای، عدم تعریف مرزبندی شده سلسله‌مراتب و وظایف متقابل دستگاه‌ها و تولید یک ساختار خارج از منطق هم‌بستگی و هم‌افزایی، عدم توجه به جایگاه مردم در اداره رسانه، عدم توجه به تکامل رسانه‌ها و تغییر قوانین رسانه متناسب با تحولات، تعدد و عدم تفکیک وظایف و حیطه نظارتی نظارت‌کنندگان در سطوح مختلف و درنهایت عدم ضمانت اجرایی نظارت‌کنندگان در روند فعالیت‌های دستگاه رسانه، توسعه ناموزون بال‌های هنجاری و نهادی تنظیم‌گری رسانه در نبود چارچوب ارزیابی قانونی واضح و مشخص، عدم تعریف سازوکار‌های واضح و عادلانه تسهیل‌گری.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • تشدید تنش در تفلیس/ پلیس با اشک‌آور معترضان را متفرق می‌کند!
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • سینماها عصر جمعه تعطیل می‌شوند
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ درباره تحولات غزه
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها